İşinizi İnternete Taşıyoruz

Web tasarım ajansı olarak size yeni müşteriler kazandıracak; hızlı, mobil uyumlu ve kullanıcı deneyimi yüksek geliştirilebilir web siteleri tasarlıyoruz. Web siteniz sayesinde müşterileriniz sizi bulmakta zorluk çekmeyecektir. Doğru tasarlanmış bir web sitesi her zaman yeni müşteri kazandırır. Bunun için de web tasarım ajansı seçiminiz çok önemlidir. Ajans politikası gereği web sitelerini yaptığımız firmaların dijitale yaptıkları bu yatırımdan fayda sağlamalarını temel alıyoruz.

Sizin fikirlerinizi ön planda tutarak web sitenizin tasarım ve kurulumunun tüm aşamalarını eksiksiz yapıp yayınlıyoruz. Her aşamada sizi bilgilendiriyoruz.

En yeni web site tasarım teknikleri kullanılarak hazırlanmış, kurumsal imajınızı tam anlamıyla yansıtan web siteniz ile ön plana çıkacaksınız.

Müşterilerinizin aradığı hizmeti veya ürünü rahatlıkla bulabilecekleri şekilde tasarlanmış web siteleri ile sizden hizmet alma oranını yükseltiyoruz.

Web Tasarım Ajansı (Web Tasarım Firması) Nedir?

Web tasarım ajansı (Web Tasarım Firması), kurumsal kimliğinizi internet ortamında profesyonel şekilde yansıtacak web siteleri tasarlayıp sonrasında güncelleme ve geliştirme işlemlerini yapan profesyonel firmalara denir. Dijital dünyada mesafe önemini kaybettiğinden web tasarım işlerinizde her yerden hizmet almak mümkün olmaktadır. Ajansım tüm müşterileri için kalitenin adresi olmaya devam ediyor

Hizmetlerini veya ürünlerini, hangi alanda faaliyet gösterdiklerini anlatmak isteyen işletmeler en iyi web tasarım ajansları ile iletişime geçerek web sitelerinin tasarlanması için ilk adımı atmaktadırlar.

Aşağıda çok merak edilen web tasarım nedir, web tasarımcı kime denir, web tasarımı fiyatları nasıl belirlenir, web tasarım ajansı (web tasarım firması) olarak nasıl çalışıyorum gibi pek çok soruya cevap bulabilirsiniz.

Web Tasarım Nedir?

Web tasarım, kullanıcıların hedeflenen içeriğe online olarak erişebilmesi için web sitesinde yer alan içeriğin planlı bir şekilde yazılımla düzenleme sanatıdır. Şimdilerde web tasarımı, şahıs veya firmalar tarafından satılan ürünleri, sunulan hizmetleri, kişisel bilgileri veya içerikleri internette tanıtmak amacıyla yapılmaktadır.

Web Tasarımcı Kime Denir?

Web tasarımcı, web sitelerinin tasarımı konusunda bilgi sahibi ve tecrübeli kişilere denir. Web tasarımcı ile web tasarım uzmanı aynı anlamlara gelmektedir. Web tasarımcılar bireysel çalışabildiği gibi bir firma ya da ajansın bünyesinde de çalışabilmektedir.

Herkes Web Tasarımı Yapabilir Mi?

Web tasarımı konusunda ilgiliniz varsa ve araştırıp öğrenmeye vakit ayırabiliyorsanız sizlerde basit web siteleri yapmakla işe başlayabilirsiniz. Ancak web tasarım sürecinde oluşan hataları bulup çözüm getirerek işlevsel ve kaliteli web siteleri kurup tasarlamak harcadığınız zaman, bilgi ve tecrübeyle orantılı olduğundan herkes web tasarımcı olamaz diyebiliriz.

En önemlisi de tecrübe kazanmadan videolu eğitimler izleyip biraz araştırma ve hazır paketler ile web tasarımı yapanlarda mevcuttur. Bilgi ve tecrübe eksikliği ile yapılmış web sitelerinden; firma, kurum ve kişilerin olması gerektiği gibi verim alamadıkları görülmektedir.

Web Tasarım Uzmanı Neleri Bilmeli?

  • Tasarımın temel ilke ve prensiplerine hakim olmalıdır.
  • Web tasarımını yapması için gerekli olan kodlama dillerini bilmeli ve HTML, CSS, JavaScript, PHP kodlama dillerinde uzamanlaşmış olması önemlidir.
  • Web tasarımı için gerekli olacak kadarıyla görsel düzenleme programlarını bilmelidir.
  • Temel SEO bilgisi olmalı ve web sitesi tasarımında bu bilgiyi kullanabilmelidir.
  • İçerik yönetimi ve responsive tasarım konusunda bilgi sahibi olmalı ve projelerine uygulayabilmelidir.
  • WordPress (içerik yönetim sistemi) ve Opencart (ücretsiz bir e-ticaret sistemi) gibi açık kaynak kodlu sistemlere hakim olmalıdır.
  • Web tasarım alanındaki gelişmeleri sürekli takip ederek yaptığı çalışmalara bunları uygulayabilmelidir.

Kurumsal Web Tasarım Ajansı (Kurumsal Web Tasarım Firması) İle Çalışmanın Farkları Nelerdir?

Kurumsal web tasarım ajansı (kurumsal web tasarım firması) ile çalışmanın size ve firmanıza sağladığı pek çok avantajı bulunmaktadır. Bunları aşağıda maddeler halinde sıraladık.

Bilgi ve Tecrübe

Kurumsal web tasarım ajansı (kurumsal web tasarım firması) alanında gerekli bilgiye donanıma sahip web tasarımcıları çalıştığından yaptığı işlemleri bilerek yapacağından deneme yanılma yöntemleri kullanmaz. Yıllardır web tasarım alanında hizmet verdiğinden, edindiği tecrübeleri ile sizin web sitenizi günün koşullarına ve firmanızın sektörünün gerekliliklerine göre tasarlar.

Süreklilik ve Devamlılık

Web siteleri tasarlandıktan sonra zaman zaman güncellenmeleri gerekmektedir. Ajanslar devamlı olarak bu işi yaptıklarından web tasarım alanında ortaya çıkan yenilikleri takip etmektedirler. Sizin değişim istekleriniz olduğunda ya da gelişen teknolojiye göre güncelleme yapılması gerektiğinde web sitenizde gerekli güncelleştirmeleri hızlı bir şekilde yapacaktır.

Anında Müdahale

Kurumsal web tasarım firması (web tasarım ajansı), web sitenizin bulunduğu sunucuda arıza çıkması durumunda hızlı şekilde müdahale ederek olası veri kayıplarını önleyecektir. Sonrasında web sitenizde herhangi bir bozulma ya da kaybedilen sayfa olduğunda elinde bulunan yedekleri kullanarak yeniden çalışır duruma getirecektir.

Güvenlik

Web tasarım ajansı (web tasarım firması), sitenizde tasarım sırasında olası spam saldırıları, kötü amaçlı botlara ve kullanıcı girişi işlemleri için güvenlik önlemleri alacağından herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Güvenliği sağlam olarak tasarlanmış web siteniz kesintisiz olarak yayına devam eder.

Daha detaylı bilgi için; web sitesi güvenliği konusunda yapılması gerekenler anlattığım “WordPress Güvenlik Eklentileri: WordPress Güvenliği Nasıl Sağlanır?” yazıma göz atabilirsiniz.

SEO Uyumlu Tasarım

Profesyonel çalışmalar yapan web tasarım ajansları (kurumsal web tasarım firmaları) yeni kurulan bütün siteleri SEO altyapısında yaparak temel SEO çalışmasını da yapmaktadır. Bu çalışma ilerleyen zamanlarda web sitenizin arama motorlarında organik olarak üst sıralarda görünmesi için faydalı olacaktır.

SEO çalışmalarını yapılanları anlattığım “SEO Uzmanı Neler Yapar?” yazıma göz atabilirsiniz.

Lisanslı Yazılım Kullanımı

Kurumsal web tasarım ajansları (kurumsal web tasarım firmaları) tüm projelerinde lisanslı tema ve eklentiler kullanırlar. Bunun yanında telif hakkı satın alınmış görsel ve grafikler kullanmaya azami dikkat ederler. Bu sebeple iyi bir web tasarım ajansı (kurumsal web tasarım firması) ile çalıştığınızda ilerleyen süreçte lisanssız tema, eklenti ve telif hakkı ihlali nedeniyle hiç bir sorunla karşılaşmazsınız. Temalar hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz temalar hakkında detaylı bilgi verdiğim “WordPress ile SEO Yapılır” yazıma göz atabilirsiniz.

Profesyonel Web Sitesi Tasarımında Olması Gereken Temel Özellikler

Web site tasarımının yanında, SEO çalışması ve Google ADS Danışmanlığı da yapmaktayım. Bu nedenle pek çok firma SEO ve Google reklam çalışmaları için bana müracaat etmektedirler. Çalışmalara başlamadan önce danışmanlık alan firmaların var olan web sitelerini inceliyorum. İncelediğim firma web sitelerinin çoğunun olması gereken temel şartları karşılamadığını görmekteyim.

Profestonel Web Sitesinde Olması Gerekenler

Kurumsal web tasarım ajansları web siteleri tasarlarken bir web sitesinde olması gereken temel özellikleri dikkate alarak çalışmalarını yürütür. Profesyonel bir web sitesinde olması gereken temel özellikleri aşağıda sıraladım.

  1. Hızlı Açılmalı: Web sitelerinin dünya standartlarında ilk açılma hızları en fazla 2,5 saniyedir. Bu nedenle web tasarım ajansları en geç 2,5 saniyede açılan web siteleri tasarlamaktadır. Geç açılan web sitelerinin Google ADS reklamları ve SEO için gerekli şartları tam taşımadığını söyleyebilirim. Bu konuda daha fazla bilgi için WordPress site hızlandırma konusundaki yazıma göz atabilirsiniz
  2. SSL: Artık kullanıcılarla tarayıcılar arasında güvenli bağlantıyı sağlayan SSL sertifikası profesyonel web sitelerinin olmazsa olmazları arasındadır. Güvenli bağlantıya sahip olmayan bir web sitesi müşteri adaylarına ve mevcut müşterilerinize güven vermeyecektir. Bu nedenle profesyonel çalışan web tasarım ajansları SSL sertifikası olmayan bir site tasarlamazlar.
  3. İletişim Seçenekleri:  Sektörünüze göre web sitenizde bulunması gereken iletişim bilgileri ve iletişim kurma yöntemleri farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle sektörünüze uygun iletişim formları, whatsapp ve telefon butonları profesyonel web sitelerinde yerini almaktadır. Web sitesinde bulunan iletişim yöntemlerinin müşterilerin firmaya ulaşabilmeleri için stabil çalışmaları önemlidir.
  4. Mobil Uyumluluk: Günümüzde neredeyse her ay farklı markaların yeni bir telefon modeli çıkmaktadır ve bu telefonların ekran boyutları biribirinden farklılık göztermektedir. Bu nedenle web sitelerinin farklı ekran boyutlarında mobil uyumluluğu tam olmalıdır.

Web sitelerinin olmazsa olmazları konusunda daha detaylı bilgiyi “Google ADS Reklamlarında Boşa Giden Paralar” yazımda bulabilirsiniz.

Web Tasarım Fiyatları Ne Kadar, Nasıl Belirleniyor?

Web tasarım fiyatları, web sitenizde istediğiniz özellikler, özel tasarım isteyip istemediğiniz ve e-ticaret ya da kurumsal firma web sitesi olması fiyatı da değiştirecektir. Sitenizde bulunmasını istediğiniz özelliklerin hızlı çalışmasını sağlayacak hosting paketi fiyatı da etkileyecektir. Bu sebeplerden dolayı web tasarım fiyatlarının alt sınırı ve üst sınırı çok farklılık göstermektedir.

Profesyonel Web Sitesi Fiyatları

Markanızın sektördeki bilinirliğini artırmak istiyorsanız ilk adım profesyonel bir web sitesi yaptırmak olacaktır. Web sitesi için bir kez ücret vereceğinizden yapılırken her şeyiyle size özel tasarım yapacak bir web tasarım ajansı (web tasarım firması) ile çalışmalısınız. Biz de profesyonel işlere imza atan kurumsal web tasarım firması olarak hazır paket site kurulumu yapmıyoruz. Tasarladığımız web siteleri isteğe özel olduğundan bizi arayıp isteklerinizi belirterek profesyonel web tasarım için fiyat almanız daha doğru olacaktır.

Web Tasarım Ajansı Olarak Nasıl Çalışıyorum?

Web tasarımı hizmeti verdiğim küçük ya da büyük bütün firmalara aynı özeni gösteriyorum. Web sitelerinin kurulum, tasarlama ve yayınlama sürecinde kendi firmamın web sitesinde yaptığım gibi her bir ayrıntıyı titizlikle yapıyorum. Firma sahiplerinin isteklerini ön planda tutarak tasarım sürecini karşılıklı fikir alışverişleri yaparak ilerletiyorum. Web sitesinin en güzel şekilde tasarlanmasını hedefliyorum.

Yapım Aşamasına Başlama

Eğer firmanız yeni kuruluyor ya da ilk defa web sitesi yaptıracak ise firmanı en iyi temsil edecek domain (alan adı) önerilerimi size iletip sizin uygun gördüğünüz bir alan adı üzerinde karar kılarak onu tescilletiyorum. Sonrasında alan adını hostinge bağlayıp “web sitemiz yapım aşamasındadır” sayfasını açmakla işe başlıyorum. Eğer daha önce web sitesi yaptırmışsanız ve yeniletmek için bana başvurmuşsanız, sahip olduğunuz alan adı ve hostinginizi kullanarak üzerinde firmanızın iletişim bilgilerinin bulunduğu “web sitemiz yenileniyor” sayfası yaparak tasarım sürecine başlamaktayım.

Firmanın İsteklerinin Alınması

Web sitelerinde olması gereken özellikler, renkler ve tarzlar; sektörlere ve hitap ettiği kitlelere göre değişiklik göstermektedir. Bundan dolayı, web sitelerini tasarlarken firmaların sitelerinde olmasını istedikleri özellikleri iyi anlamak son derece önemli bir konudur. Sektörü ve hitap ettikleri kitleleri firma sahipleri ve o alanda hizmet veren kişiler daha iyi analiz edeceğinden onları dinleyip daha iyi anlamak için sorular sorarak notlarımı alıp gerekli araştırmaları yaparım.

Araştırmalarım sonrasında firmaların ya da kişilerin isteklerinden yapılmasının faydalı olabilecekleri ve diğer isteklerinin de neden sitelerinde olmaması gerektiğini bu konudaki tecrübelerimi de anlatarak onlarla paylaşırım. Son kararı yine de onlara bırakmaktayım.

Tasarımın Yapılması

Kurumsal web tasarım ajansı (web tasarım firması) olarak Tasarımda sırasında daha önce hedef kitleye ve sektöre göre belirlediğimiz renkleri kullanarak estetik bir görünüm ortaya koyarım. İstenen özelliklerin de tasarımda en uygun şekilde yerini almasını sağlarım. Kullanıcıların internet kullanımlarının çoğunu mobil cihazlarla yaptığı göz önünde bulundurarak, tasarlanan sitenin tüm arama motorları ve mobil cihazlarla uyumlu olmasına da özen gösteririm.

Revize İsteklerinin Alınması

Belirlenen gün ve zamanda tüm tasarımı bitirip ön gösterim yaparım ve aynı zamanda istenen değişiklikleri not alarak kısa sürede işlemleri bitirip web sitesinin son halini ortaya çıkarırım.

Yayına Alma

Recaptcha (ben robot değilim) Google tarafında ücretsiz olarak sunulan bir uygulamadır ve web sitesindeki form, yönetim paneli girişi ve yorum alanlarına yapılan spam saldırılarını önlemeye yarayan faydalı bir özelliktir. Tasarımı tamamlanmış web sitelerini yayınladıktan hemen sonra başta recaptcha doğrulaması ve yönetim paneline girişlerle ilgili güvenlik önlemlerini alırım. Formlar için de güvenlik önlemleri alarak çalışmalarını test edip web sitesi trafiğini izlemek için gerekli bağlantıların yapılması aşamasına geçiyorum.

WordPress güvenliğini sağlamak adına yaptıklarımı anlattığım “WordPress Güvenliği Nasıl Sağlanır?” yazımda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

web sitesini Google Analytics ve Google Search Console uygulamalarına bağlıyorum. Web sitesini Search Console uygulamasına bağladığımda Google arama motoru kaydı yapılmış olmaktadır. Buna ek olarak Bing ve Yandex arama motoru kayıtlarını yaparak web sitesi tasarım projesini tamamlamaktayım.

Arama motorlarına web sitesi ekleme konusunda daha fazla bilgiyi “Google Search Console Nedir ve Search Console Kaydı Nasıl Yapılır?” ve “Yandex Site Ekleme Nasıl Yapılır? Yandex Webmaster Site Kaydı Yapma” yazılarımda bulabilirsiniz.

Web Sitesi Yayınından Sonra Yapılması Gerekenler

Web siteleri yayınlandıktan sonra geliştirmeler ve güncelleştirmeler yapılması ve zaman zaman oluşabilecek hatalara karşı izlenmesi gereken bir uygulamadır. Bu sebeple profesyonel web tasarım ajansları (web tasarım firmaları) web sitelerini yayınladıktan sonra site ile bağlantılarını koparmazlar. O sitenin takibini, güncelleme ihtiyaçlarını izleyerek duruma göre işlemler yaparlar. Müşterilerinden gelen bilgi güncellemelerinde yardımcı olurlar.

Google Analytics ve Google Search Console uygulamaları web sitelerinin performanslarını ölçmeye yarayan araçlardır. Web tasarım ajansları bu araçlar için web sitelerinde gerekli ayarlamaları yaptığından web sitelerine gelen ziyaretçi trafiğini izleyebilir ve düzenli raporlar alarak iyileştirmeler yaparak siteleri geliştirebilirler.

Google Search Console konusunda daha fazla bilgi edinmek isterseniz “Google Search Console Nedir ve Search Console Kaydı Nasıl Yapılır?” yazıma bakabilirsiniz.

Bu aşamada; Google Analytics ve Google Search Console uygulamalarından müşterilerime de yönetici yetkisi tanımlayarak istedikleri zaman web sitelerinin trafiklerini izleyebilmelerine imkan sağlıyorum.

Web Tasarım Ajansı | Kurumsal Web Tasarım Firması

Web Tasarım Ajansı (Web Tasarım Firması) Olarak Neler Yapıyoruz?

Web tasarım ajansı (Web Tasarım Firması) olarak; internette kurumsal firma olmanın günümüzde olmazsa olmaz bir gerekliliği olan web sitenizin tasarımı bittikten sonra hızlı bir şekilde potansiyel müşterilerinizle etkileşim kurmak için farklı çalışmalar yapılabilir. Bunlar; Google reklamları ve SEO çalışmasıdır. Bu iki hizmeti de firma olarak sizlere veriyoruz.

Google ADS Reklamları

Google reklamları ile web sitenizi sponsorlu olarak ilk sıralara birkaç gün içinde çıkartabilirsiniz. Google ADS’de iki farklı mod vardır ve biri teknolojiden anlayan pek çok kişinin reklam vermesi için olan akıllı mod ve diğeri bu alanda uzmanların kullandığı uzman mod kısmıdır. Ben ajans olarak talep eden işletmelere Google ADS Danışmanlığı da vermekteyim.

ADS danışmanlığı konusunda “Google ADS Danışmanlığı” sayfama da göz atıp bu konuda bilgi edinebilirsiniz.

Üst Düzey SEO Çalışması

Web sitenizi SEO ile arama motorlarında organik olarak belirlenen anahtar kelimelerde sitenizi ilk sayfada çıkması çalışmalarda yapılmaktadır. SEO çalışması ortalama 4-12 ay kadar süren ve sonrasında firmalar için çok faydalı olan bir uzun soluklu çalışma sürecidir.

SEO Çalışması konusunda “SEO Uzmanı Neler Yapar?” sayfama da göz atıp bu konuda daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Doğru Web Tasarım Ajansı Seçmek için Öneriler

Web tasarım ajansı (web tasarım firması) seçeceğiniz zaman ilk bakacağınız yer firmaların web siteleridir. Web sitelerinde referanslarının olması çok önemlidir. Web sitelerinde referansları bulunmayan ajanslara kuşku ile bakabilirsiniz. Profesyonel web tasarım ajansları kendi sitelerinde daha önce yaptığı işleri kesinlikle gösterir. Firmanın sitesinden tamamladıkları projelerin tasarımlarını, açılış hızı testlerini, renk düzenlerini ve mobil uyumluluğunu inceleyerek size yapılacak olan web sitesinin kalitesi konusunda bilgi edinebilirsiniz. Bu sebeple referansları dikkatle incelemeniz yerinde olacaktır. Son olarak çalışmayı düşündüğünüz firmanın sektör tecrübesi ve web tasarım sonrasında alacağınız diğer hizmetleri de verip vermediği konusuna dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Yaptığınız araştırmalar doğrultusunda işletmenizi dijital dünyada hedeflediğiniz konuma getirebilecek ve tasarımları size güven veren web tasarım ajansı (web tasarım firması) ile çalışmanız doğru bir tercih olacaktır.

Kurumsal Web Tasarım Ajansı mı Arıyorsunuz?

Bu yazımda web tasarım hizmetini nasıl verdiğimi ve dikkat ettiğim noktaları anlatmaya çalıştım. Türkiye’de ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerine, farklı sektörlerde hizmet veren pek çok firma, kişi ve kuruma web sitesi tasarladım. Halende yeni web siteleri tasarlamaya devam ediyorum. Web site tasarımı konusunda yenilikleri sürekli takip eden yeni nesil kurumsal web tasarım ajansı arıyorsanız benimle iletişime geçerek bilgi almaktan çekinmeyin.

Daha önce yaptığım çalışmaları “Referanslarım” sayfasına giderek görebilirsiniz.

Web Tasarımı Konusunda Sık Sorulan Sorular

Web siteniz 7/24 açık olan ofisiniz ve mağazanızdır. Bunların adresine domain türkçesi ile alan adı denir. Bir web sitesine girerken o sitenin ip adresi ile bağlanmanız gerekir. Ip adresinin akılda tutulması ve ve herkes tarafından bilinmesi zor olduğu için domain kavramı oluşmuştur. İnsanlarda web sitelerine ip adresi yerine domain ile bağlanması sağlanmıştır. Her web sitesinin domain adresi kendine özgüdür ve farklı web sitelerinin aynı domaine sahip olması mümkün değildir. İnsanların parmak izi gibi düşünülebilir. Domainler en az 1 yıllık olarak alınmaktadır ve bu süre zarfında tüm kullanım hakları alan kişide olmaktadır.

Hosting, web sitenizde göstermek istediğiniz, dosyaların, resimlerin, videoların ve yazıların depolandığı kısmada hosting denmektedir. Hosting İngilizce bir kavram olup Türkçeye “web barındırma alanı ya da barındırma alanı” olarak çevrilmiştir. Hostingler günlük, aylık ve yıllık olarak alınmaktadır. Hostinglerde hosting firmasının izin verdiği işlemleri yapabilmektesiniz.

FTP, ingilizcesi “File Transfer Protocol” olup türkçesi “Dosya aktarım Protokolü” olarak bilinmektedir. İnternete bağlı olan iki bilgisayar arasında dosya transferi için kullanılmaktadır. Hostingler’de bir bilgisayar olduğundan web sitenize dosya aktarmak istediğinizde FTP aracılığıyla kolayca dosya aktarımı yapabilirsiniz.

SSL, İngilizce “Secure Socket Layer” kavramının baş harflerinin birleştirilip kısaltılarak kullanılan ve Türkçe ‘de “Güvenli Giriş Katmanı” olarak bilinen bir web sitesi güvenlik terimidir.  SSL, web site üzerinde yapılan işlemler için; kişisel gizlilik ve güvenlik sağlayan bir internet güvenlik protokolüdür. Bu protokolü piyasada bulunan pek çok tarayıcı desteklemektedir.

Web sitesini ziyaret eden kullanıcıların aradığı bilgiyi veya satın alacağı ürünü bulması sırasındaki memnuniyet derecesidir. Kullanıcı deneyimi web sitesinin hızlı açılması, aranılan konuda doğru bilgiye ulaşmanın kolaylaştırılması ve e ticaret sitelerinde satın alma işleminin pratik yapılması sağlanarak İyileştirilebilmektedir.

Web sitesinde içerikleri kod kullanmadan güncelleyebileceğimiz sadece yönetici (admin) olanların erişimi olan web arayüzüne yönetim paneli denmektedir. Yönetim panellerinde kullanıcılar yetki seviyesine göre pek çok işlem yapabilmektedirler. Kendilerine ait hesap bilgilerini değiştirebildiği gibi web sitesinde admin seviyesinde olan kullanıcılar köklü değişiklikler yapabilmektedirler.

WordPress, ilk sürümü 2003 yılında piyasaya çıkan php temelli açık kaynak kodlu ücretsiz kullanılabilen içerik yönetim sistemidir. Kişisel blogların ve kurumsal sitelerde kullanılmasının yaygınlaşmasından sonra woocommerce entegresi ile e-ticaret sitelerinin tasarımında da yaygınlaşmıştır. 2020 yılında dünyadaki web sitelerin %40’a yakınının WordPress ile yapıldığı bildirilmiştir. 2024 itibariyle bu oranın %50’ye yaklaştığı söylenmektedir.

ilk sürünleri 2006 yılında çıkan açık kaynak kodlu php temelli bir sadece e-ticaret sitelerinde kullanılan bir yazılımdır. 2016 yılına kadar 342.000 e-ticaret sitesinin opencart ile yapıldığı bilinmektedir.

Web Tasarım Ajansı, Kurumsal Web Tasarım Firması

Ücretsiz Web Tasarım Teklifi Alın

Şimdi formu doldurun temsilcimiz sizinle hemen iletişime geçsin.


Bu Yazılarıda Okuyabilirsiniz

SEO WordPress

Yandex Site Ekleme Nasıl Yapılır? Yandex Webmaster Site Kaydı Yapma

Yandex, dünya çapında kullanıcı sayısını ve arama motorları arasındaki popülaritesini artırmaya devam etmektedir. Bundan dolayı[...]

Devamını Oku

SEO WordPress

Nofollow ve Dofollow Nedir? Seo İçin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

SEO (arama motoru optimizasyonu) çalışmaları sırasında iç linkler ve dış linkler önemli yer tutar. Web sitemizdeki[...]

Devamını Oku

WordPress

WordPress Güvenlik Eklentileri: WordPress Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Bütün yazılımlarda olduğu gibi WordPress içerik yönetim sisteminde de web sitemizi işlevini yapamaz duruma getirmeye[...]

Devamını Oku

SEO WordPress

Google Search Console Nedir? Web Sitesi Search Console’a Nasıl Kayıt Edilir?

Web sitenizin performansını izleyebilmeniz amacıyla arama motorları tarafından sunulmuş araç vardır. Bu uygulamalar; Google için[...]

Devamını Oku

Google ADS Reklamları

Google ADS Reklamlarında Yapılan Temel Hatalar

Yönetimini devraldığım Google ADS reklam hesaplarında gördüğüm geçmişte yapılmış temel hataları bu yazıda sizlere anlatacağım.[...]

Devamını Oku

SEO WordPress

Ücretsiz WordPress SEO Eklentisi: The SEO Framework

WordPress ile ilgili detaylı içerikleri bizzat kendi projelerimde kullanarak ortaya çıkan sonuçlarla beraber hem burada[...]

Devamını Oku

Google ADS Reklamları SEO WordPress

Kullandığım WordPress Önbellek (Cache) Eklentileri İncelemelerim

Web sitelerinde SEO ve kullanıcı deneyimi için hız altın kurallardan bir tanesidir. Hızlı bir web[...]

Devamını Oku

WordPress

WordPress Site Taşıma Hızlı ve Kolay Şekilde Nasıl Yapılır?

WordPress site taşıma, web sitesinin bütün dosya ve verileriyle beraber eksiksiz bir şekilde farklı bir[...]

Devamını Oku