İlk olarak web sitenizi analiz edip SEO’ya uygunluğunu kontrol ederek gerekli teknik sorunları çözüyorum ve SEO çalışması için bir yol haritası belirliyorum.

SEO için belirlediğim yol haritası kapsamında çalışmaları yapıyorum. Sürecin daha hızlı ilerleyebilmesi için sizin yapabileceklerinizi de uygulamalı olarak belirtiyorum.

Bir ay süresince SEO çalışmalarında yaptığım çalışmaları bir rapor haline getirip ilerlemeleri sizinle paylaşarak sonraki ayda yapacaklarımı anlatıyorum.

SEO uzmanları web sitelerini arama motorlarında üst sıralara yükselmesi için çalışmalar yapar. Bu yazımda SEO uzmanı nedir, çalışmaları sırasında hangi araçları kullanır ve bu uzmanların amaçları nelerdir gibi soruların cevaplarına detaylı olarak cevap vermek istedim.

SEO Nedir?

SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelen İngilizcesi search engine optimization olan kelimelerin baş harflerinin kısaltmasıdır. Bunun yanında bir web sitesinin arama motorlarına uyumlu hale getirilmesini amaçlayan tüm çalışmaların bütününe de SEO denmektedir.

Seo Uzmanı Nedir? | SEO Uzmanları Neler Yapar? SEO Uzmanının Takip Ettiği Süreçler Nelerdir?

SEO Uzmanı Kime Denir?

Başta Google’da olma üzere tüm arama motorlarında bir siteyi üst sıralarda konumlandırmak adına çalışmalar yapan, sürekli şekilde analizler yaparak raporlamalar oluşturan kişiye SEO uzmanı diyebiliriz. SEO’nun en temel amacı bir siteyi üst sıralara konumlandırarak daha fazla organik trafik almasının sağlanması web sitesi için çok önemli bir çalışmadır. Bu çalışmaları devam ettiren ekip üyeleri de SEO uzmanı olarak bilinirler. “SEO uzmanı nedir?” sorunu şu şekilde özetleyebiliriz: sürekli yenilikleri takip ederek kendilerini geliştiren, raporlama ve analizlere önem vererek bunları yorumlayan ve bilimsel veriler doğrultusunda SEO çalışmalarını sürdüren kişilerdir.

SEO Uzmanının Takip Ettiği Süreçler ve Yaptığı İşler

Arama motorlarının içeriklerinizi daha iyi keşfedip anlamasına yardımcı olmak için yapılabilecek işlemler vardır. SEO’da arama motoruna göre oluşturulmuş içerikler yerine kullanıcı odaklı içerikler oluşturarak arama motorları için yapılandırarak siteye uygulamak çok daha faydalı bir süreç olmaktadır.

SEO Çalışmasına Başlama Süreci

SEO uzmanı bir projeye başlarken ilk olarak çalışma yapılacak web sitesinin Google arama motorundaki sıralamasını analiz eder ve bu sıralamaları iyileştirmek için stratejiler belirler. Kullandığı SEO araçları ile belirli anahtar kelimelin sıralama takibini yapmaya başlar. Rakip analizi yaparak daha iyi sıralama alan rakiplerinin stratejilerini ve içeriklerini anlamaya çalışır. Bu süreçte Google Search Console ve Google Analytics platformlarında kurulumlar yaparak izleme yapar. Bunlara ek olarak kullandığı Ahrefs, SemRush ya da Sitechecker gibi uygulamalara sitenin sıralama takibi için kayıt yapar. Web sitesinde teknik kontroller yaparak düzeltmeleri yapmak için planlama yapar. SEO uzmanları web sitesinin SEO uyumlu olması için gereken işlemleri yapabilecek teknik bilgiye sahip olmalıdırlar. SEO uzmanı web sitesinde var olan içerikleri tek tek gözden geçirir ve gerekli iyileştirmeleri yaparak yeni oluşturulacak içerikler için stratejiler belirler. Bu aşamayı tamamlayan SEO uzmanı için yol haritası oluşmuş ve artık SEO çalışmalarına başlayacak verileri elde etmiştir.

Arama motoru kaydı konusunda uygulamalı anlatıma yer verdiğim “Google Search Console Nedir? Web Sitesi Search Console’a Nasıl Kayıt Edilir?” yazıma bakabilirsiniz.

SEO Hizmetinde ilk Çalışma Dönemleri

SEO uzmanları çalışmalara başladıktan sonraki süreçte yukarıda belirttiğim uygulama ve yazılımlardan faydalanarak hemen hemen her gün analiz ve raporlamalar ile web sitesini iyileştirme yaparak çalışmalarını sürdürürler. Belirli periyotlarda bu analiz ve raporlarını web site sahibine sunar ve karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunurlar.

İçerik Oluşturma Çalışmaları

İçerik oluşturma SEO açısından çok önemli bir değerdir. En başta Google olmak üzere arama motorları için kullanıcıların memnuniyetini sağlayan ana etken faydalı, güvenilir, ilgi çekici ve özgün içeriklerdir. Bu sebeple SEO uzmanı, çalışmalarına başladığı ilk andan itibaren içerik konusunda çok hassas ve en iyi içerikleri üretmeye başlar. SEO çalışmalarının ilk aşamalarında var olan sitenin içeriklerini özenle inceleyerek tek tek, harf harf elden geçirilerek imla ve anlatım bozuklukları düzeltilir. Kısa olan içerikler yapılabilir ise detaylandırılarak uzatılır veya aynı konuya değinmiş farklı içerikler birbirleri ile birleştirilip tek içerik oluşturulabilir ya da silinir. Kullanıcıların ilgisini çekmeyen içerikler Google Analytics analizleri ile tespit edilip geliştirilme yapılarak tekrar izlenir ve hala kullanıcıların ilgisini çekmiyor ise web sitesinden kaldırılır.

SEO uzmanları çalıştıkları projelerde düzenli aralıklarla yeni içerikler oluşturup yayınlanmasını sağlarlar. İçeriklerin özgün, güvenilir, kaliteli, ilgi çekici ve en önemlisi de kullanıcı odaklı olması gibi belirli özellikler taşıması gerekmektedir. Yeni içerikler ilgili web sitesinin arama motorlarında yükselmesi için çok önemli bir bileşendir. Bu içeriklerin internet üzerinde yayılması, sosyal medyada popüler hale gelmesi için gerekli olan stratejiyi SEO uzmanları belirleyebilir. SEO çalışmalarında kullanılan ve önemini yitirmeyen backlink kazanılması durumu yeni oluşturulan içeriklerin internet ortamında yayılması ile alakalı bir durumdur. İyi bir içerik kullanıcılara fayda sağladığı taktirde internette kolayca yayılabilir ve doğal olarak web sitenize bağlantı kazandırabilir. Otoritesi yüksek ve alanınızla ilgili sitelerden backlink kazanmak önemli etki yaratabilmektedir.

Görsel Optimizasyonu

İçeriklerin olduğu gibi web sitesinde bulunan görsellerin optimize edilmesi de SEO çalışmaları için oldukça önemlidir. Web sitesinin ilk açılış süresi, sayfalar arası geçişlerin hızlı olması SEO açısından çok ciddi değeri olan bir unsurdur. Bu sebeple profesyonel SEO uzmanları çalışma yaptıkları web sitelerinde logo, banner, slider, ve içeriklerde bulunan görselleri tek tek kontrol ederek gerekli optimizasyonu sağlarlar. Bir içerikte çok yoğun olarak görsel kullanılmış ise bunu düzenleyerek gereksiz görselleri içerikten kaldırırlar.

Web sitesi hızlandırma konusunda daha fazla bilgiyi “WordPress Site Hızlandırma Nasıl Yapılır?” konulu yazımda bulabilirsiniz.

Teknik Konular ve Altyapı Çalışmaları

Web sitesinin altyapısında yapılacak çalışmalar SEO için gerekli olan özellikleri sağlayana sağlıklı bir işleyişe kavuşana kadar devam eder. SEO uzmanları altyapı konusunda gerekli olan çalışmalarını kendisi sürdürebileceği gibi, detaylı bir rapor çıkartarak bu işlemlerin yapılmasını web site tasarımcısından ya da yöneticisinden talep ederek de sağlayabilir. SEO uzmanları, web siteleri ile ilgili geçerli bir SSL sertifikasının olup olmadığının kontrolü, favicon kullanımı, hızlı ve kesintisiz hosting (barındırma sağlayıcısı) kullanıp kullanmadığının tespiti, gereksiz JavaScript ve css’leri tespit ederek ortadan kaldırabilme, mobil uyumu %100 oranında sağlamak gibi bir çok teknik konuya tamamen hakim olmalıdırlar.

Pagespeed Insights Kontrolü

Google’un son yıllarda arama sonuçlarında da sıralama belirlerken kullandığı; First Contentful Paint (FCP), Largest Contentful Paint (LCP), Cumulative Layout Shift (CLS) gibi performans skorlarını ölçümlediği Pagespeed Insights bir SEO uzmanının iyi bir şekilde bilmesi ve yorumlaması gereken bir konudur. Bu uygulamayı Google’un uzun süredir kullandığı ve yıllar içinde giderek daha çok önem verdiğini düşünürsek Pagespeed Insights skorları önemini yitirmeyecek gibi durmaktadır.

Analiz, Raporlama ve Karşılıklı Fikir Alışverişi

Profesyonel SEO uzmanları hemen hemen her gün ilgilendikleri projeler için yukarıda belirttiğim yazılımları kullanarak analizler yaparlar. SEO uzmanları web sitesi sahibine de belirli periyotlarda anahtar kelime sıralamasını gösterir raporlar sunarlar ve web sitesi sahibi ile fikir alışverişi yaparak çalışılan projelerin iyileştirilmesi için yol haritası oluştururlar. Profesyonel SEO uzmanı kesin olmayan bilgilere göre işlemler yapmaz, sürekli gerçek verilere dayalı analizler yaparak bunlara göre raporlar çıkartıp çalışmalarına devam eder.

Profesyonel, %100 Başarı Sağlayan SEO Uzmanlarının Özellikleri

Başarılı profesyonel SEO uzmanında bulunması gereken özellikler genel olarak şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Araştırmacı: Araştırmayı severek yapar.
  • Yenilikçi: Yenilikçi bir yapıdadırlar ve her türlü yeniliğe açıktır.
  • Gelişime Önem Verme: Sürekli teknolojiyi takip ederek kendisini geliştirmek için çalışmalar yapar.
  • Disiplin ve Düzenli Çalışma: Tüm çalışmalarını bir disiplin ile sürdür ve düzenli hareket eder.
  • Doğru Bilgi İletme: analiz ve geçerliliği olan raporlardaki bilgiler dahilinde konuşurlar.
  • Gerçekçidir: Başarılı olmayacak bir çalışma için ümit vermezler. Olabilecekleri işin başında saptayarak bunlar belirtirler.
  • Şeffaflık: SEO çalışmalarında şeffaflık ve dürüstlük ilkeleri doğrultusunda sürdürürler. İyi bir SEO uzmanı çalışmalarını ve raporlarını eş zamanlı olarak proje sahibi ile paylaşabilmelidir.
  • Proje Sahibine Tavsiyeler Verme: Kendisi haricinde çalışmaların daha hızlı ilerleyebilmesi adına proje sahibine onun yapabilecekleri konusunda tavsiyeler verirler.

SEO Uzmanında Olması Gereken Temel Beceriler

Bir SEO uzmanında temel olarak aşağıdaki beceriler bulunmalıdır.

  • Temel HTML bilgisi,
  • Teknik SEO’nun Google sıralamasını nasıl etkilediğini anlama kabiliyeti,
  • Alanla ilgili orjinal ve kullanıcılara fayda sağlayacak içerik fikirleri üretebilme,
  • SEO trendlerini ve Google algoritmsında olan güncellemeleri yakından takip etme,
  • Kullanıcı davranışlarını anlama yeteneği,
  • Video ve fotoğraf gibi grafikleri hazırlayabilme becerilerine sahip olmalıdır.

SEO Uzmanı Olmak için Hangi Eğitimler Alınmaktadır?

SEO uzmanı olabilmek için resmi bir eğitim ve belge zorunluluğu bulunmamaktadır. Birçok akademi ve kişi tarafından SEO uzmanlığı eğitimleri verilmekte ve bu eğitimleri tamamlayan kişiler sertifika almaktadırlar. Bu alanda profesyonelleşmek için çok yüksek bir meraka ve kişisel olarak tecrübe kazanmak gereklidir.

SEO Uzmanlarının Kullandığı Uygulama ve Yazılımlar

Bir SEO uzmanı Google’ın ücretsiz sunduğu uygulamalardan olan Google Search Console ve Google Analytics’i kesinlikle kullanmalıdır. Bunların yanında bize SEO çalışmalarında başarıyı getirecek farklı bir uygulamada kullanması artık mecburidir. Aşağıda bu uygulamaların özelliklerini ve kullanılış amaçlarını anlatacağım.

Google Search Console

SEO çalışmalarında kullanılması zorunlu olan, Google’ın sunduğu ücretsiz bir uygulamadır. Google Search Console, organik arama kelimelerinin günlük olarak takip edilebildiği, sayfa görüntülemelerinin ve tıklama miktarlarının takip edilmesinin yanında web sitemizde yapmamız gereken teknik iyileştirmeleri Google’ın gözünden bize bildirim yapan oldukça kullanışlı bir uygulamadır. Şimdilerde Google beta sürümünü kullanıma sunduğu Search Console Insights ile bu uygulamayı geliştirmeye devam etmektedir. İlerleyen süreçte Google Search Console yerini bu uygulamaya bırakabilir diye düşünüyorum. Search Console Insights; henüz beta aşamasında olmasına rağmen her ay otomatik raporlama ile size aylık organik trafiğinizin sayısını, en çok zaman geçirilen sayfanızı, ilk popüler olan sayfalarınızı ve en çok organik trafiği olan sayfalarınızın yanında daha pek çok veri ile size yol gösterici olmaktadır.

Search Console hakkında daha detaylı bilgi edinmek için “Google Search Console Nedir ve Search Console Kaydı Nasıl Yapılır?” yazıma bakabilirsiniz.

Google Analytics

Bu uygulamada Google’ın ücretsiz sunduğu ve bir web sitesine ait detaylı ziyaret raporu sunan uygulamadır. Web sitesinin tüm trafiğini detaylı olarak istenilen tarih aralığında görebilmekteyiz. Şimdilerde Google Search Console ve Google ADS ile birbiri ile entegre olması ile tüm trafiğinizi (organik ve ücretli) tek bir uygulamadan izleyebilmektesiniz.

Ahrefs

Sürekli gelişen profesyonel SEO analiz uygulamasıdır. Web sitemizin geliştirilmesi gereken yerlerini, backlink raporunu, aramalarda gösterilen ve ona belirttiğimiz anahtar kelimelerin arama hacmini ve sıralamasını bizlere göstermektedir.

SemRush

SemRush’ta farklı özellikler sunan bir SEO analiz uygulamasıdır. Web sitemizdeki eksik noktaları, sitemizin backlink raporunu, aramalarda gösterilen seçtiğimiz anahtar kelimelerin arama hacmini ve güncel sıralamaları bizlere göstermektedir.

Sitechecker

Profesyonel SEO uygulamaları arasına sonradan giren Ukrayna merkezli bir firmanın geliştirdiği kaliteli bir SEO aracıdır. Çalışmalarımda bu uygulamayı kullanmaktayım. Diğer uygulamalarla benzer özellikleri olması, farklı olarak ücretsiz analizler sunması ve uygun fiyatla piyasaya giriş yapması rekabete katılmasında etkili olmuştur.

SE Ranking

Benimde sık kullandığım profesyonel SEO uygulamaları arasında olan SE Ranking sürekli eklenen yeni özelikleri ve fiyatının ilk kullanım için uygun olması ile öne çıkmaktadır. Diğer SEO uygulamalarının kullandığı sıralama takibinin yanında; web sitenin SEO konusundaki eksikliklerinin raporlanması ve istediğiniz zaman aralıklarında (günlük, haftalık, aylık) size sıralama raporunuzu belirlediğiniz saatte ve formatta göndermesi onu diğerlerinden farklı kılan özelliklerindendir.

SEO Uzmanı Nedir?

Kendisini web teknolojilerinde ve SEO alanında geliştirmiş, profesyonel olarak SEO çalışmaları yapan, SEO konusunda yeni gelişmeleri takip ederek bilgisini daha da geliştirmeye devam eden profesyoneller SEO uzmanı olarak adlandırılmaktadırlar. Dijital dünyanın en etkili alanı olan SEO konusunda doğru çalışmalar yapılması işletmenizin başarısında ön planda olacaktır. Bu sebeple SEO uzmanı seçiminde aşağıda sıraladığım önerilerimi dikkate almanız faydanıza olacaktır.

SEO Uzmanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Aradığınız SEO uzmanını aşağıdaki konuları analiz edip değerlendirerek bulabilirsiniz.

  • Profesyonel SEO araçlarını ve Google uygulamalarını kullanma konusundaki tecrübelerini sorgulayın.
  • SEO çalışmaları sırasında kullandığı yöntemlerin doğru olduğundan, çalışmalarını şeffaf bir şekilde yaptığından ve etik kuralları gözettiğinden emin olun.
  • Önceki SEO çalışmalarından örnekler isteyerek url ve anahtar kelimelerin sıralamasını test ederek sonuçları kontrol edin.
  • Daha önceki çalışmalarındaki içerikleri kontrol ederek düzenli olarak yeni içerik paylaştığından emin olun.
  • Profesyonel SEO araçlarından hangisini kullandığını sorun ve kullandığından emin olun. (Ahrefs, Sitechecker, SemRush vb.)
  • Çalışmalarında iş disiplinine sahip olduğundan emin olun.
  • Güven duymanız önemlidir. Eğer aklınızda yanıtını alamadığınız sorular varsa ya da güven eksikliği duyuyor iseniz çalışmanızı başka kişiler ve kaynaklar bulmak için yönlendirin.

Yukarıda bahsettiklerimi dikkate aldığınızda sizin için en iyi SEO uzmanını seçmeniz mümkündür.

Doğru SEO Uzmanını Seçtiğimi Nasıl Anlarım?

Çalışma sürecinde ilk 2 ay içerisinde sunulan raporlarda belirli bir hareketlenme olduğunu doğru kişi ile çalıştığınızı anlayabilirsiniz. SEO kısa süreli olmayan sabır ve bekleme gerektiren bir süreç olmasına rağmen bir SEO uzmanı ile çalışmaya başladığınızda belli başlı konularda olumlu sonuçları ilk 2 ay içerisinde size sunar.

SEO Ajansı Nedir?

SEO ajansı, en az iki kişiden oluşan ekip çalışması halinde görev bölümü yaparak SEO hizmeti veren işletmelere denir. Yaptıkları görev bölümüne göre bu kişilerden bir kısmı içeriksel SEO ile ilgili çalışmalar yaparken diğer uzmanlar web sitesinin alt yapısını iyileştirme ile ilgili süreçleri yönetebilmektedirler. Bazen de hepsinin SEO ve web sitesi ile ilgili konularda belirli görevleri bulunabilmektedir.

SEO Uzmanları Web Sitesi Teknik Altyapısında Gerekli İşlemleri Kendileri Yapabilir mi?

Profesyonel hizmet veren SEO uzmanları web sitesi altyapısını en doğru şekilde düzenleyebilecek teknik bilgiye sahip olmalıdır. İşlemleri kendisinin yapabilmesi çalışmaların raporlanması sürecinde oldukça önemlidir. Fakat bazı durumlarda SEO uzmanı site ile ilgili öneri ve fikirlerini web sitesi tasarımcılarına raporlayabilir ve gerekli işlemleri onların yapmasını isteyebilmektedirler.

Bu konuda benim fikrimi merak ederseniz faydalı olabileceğini düşündüğüm bir not eklemek isterim. SEO çalışmalarınızı yapacak kişiye web sitenizi tümüyle emanet etmeniz ve SEO uzmanının bütün işlemleri tek kişinin gerçekleştirmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Web sitenizin tek yetkili ile yönetilmesi çok daha başarılı ve faydalı sonuçlar getirecektir.

SEO Uzmanına Her Ay Ücret Ödemeli ve Sürekli Çalışmalı mıyım?

Bana sorarsanız evet, çünkü SEO uzmanı ile Google ADS için ödediğiniz aylık bütçeden daha düşük bütçe ile yıllarca çalışabilir ve 7/24 arama motorlarının sonuçlarında görüntülenebilirsiniz. Bu sebeple çalışmalarında sizin için başarılı sonuçlar ortaya koyan bir SEO uzmanı bulduğunuzda onu bırakamamanızı ve uzun süreli çalışma takvimi ayarlamanızı şiddetle tavsiye ederim. SEO süreklilik isteyen bir süreçtir ve arama sonuçlarında istediniz seviyeye geldiğinizde bu noktayı korumak için çalışmaları tamamen bırakmamanızı tavsiye ederim. Bir SEO uzmanının sürekli olarak web sitenizi takip etmesi, sitenizin arama sonuçlarındaki pozisyonu için çok faydalı olacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

SEO uzmanı ile ilgili bana en sık sorulan soruların cevaplarını bu başlık altında cevapladım. Merak ettiğiniz fakat burada değinmediğim sorularınız varsa bana ulaşmaktan çekinmeyin.

SEO Uzmanlığı Ücreti Ne Kadardır ve Nasıl Belirlenir?

Bu sorunun net bir cevabı yoktur. Fakat SEO uzmanlığı ücretleri, danışmanlık yapılacak web sitesinin o anki durumuna, sektörüne ve en önemlisi de çalışacağınız SEO uzmanına göre değişiklik göstermektedir. Paket fiyatlarla SEO hizmetinin doğru şekilde verileceğini düşünmüyorum. Bu sebeple SEO çalışması konusunda fiyatları araştırırken web sitenizi, faaliyet gösterdiğiniz sektörü ve anahtar kelimelerin incelenmesi gereklidir.

SEO Uzmanı Seçiminde Sertifika Önemli midir?

Resmi kurumlar tarafından verilen bu alanda uzman olduğunu belirtir bir sertifika yoktur. Özel eğitim kurumları ya da eğitmenler tarafından verilen sertifikalar mevcuttur ancak SEO uzmanı seçiminde sertifikalara değil SEO uzmanı ya da SEO ajansının daha önce yaptığı işleri göz önüne alarak size güven veren kişilerle çalışmalısınız.

SEO için Google ADS Reklamları Faydalı mıdır?

Web sitenize içeriğinizle ilgili ziyaretçi geleceği için Google ADS kullanmak SEO çalışmalarında faydalıdır diyebilirim. Bu ziyaretçilerin web sitenizde zaman geçirmesi, içeriklerinizi incelemesi SEO açısından fayda sağlamaktadır.

SEO’da Başarı Sağlamak için Özel Yazılım mı WordPress mi?

Çok tartışılan ve bana da çok sorulan bir sorudur. Doğru tasarlanmış özel yazılım web sitesiyle de doğru tema seçimi yapılmış WordPress siteyle de SEO’ya uygun altyapı ve iyi içeriklerle SEO konusunda başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Fakat zaman içinde farklı bir web tasarımcı ve SEO uzmanı ile çalışmayı düşündüğünüzde yeni çalışmaya başladığınız uzmanların özel yazılım web sitesinde güncel SEO tekniklerini uygulaması çok daha zor olabilmektedir.

Bu konuda daha fazla bilgiyi “WordPress ile SEO Yapılır mı?” yazımda bulabilirsiniz.

SEO Çalışmalarından Ne Kadar Zamanda Verim Alınır?

İlk 2 ay içerisinde hareketlenmeler başlar ve belirli noktalarda olumlu sonuçlar gözle görülür hale gelir. Fakat SEO yapılan sektördeki rekabete göre 3 ila 12 ay arasında verim alınabilir diyebilirim. En popüler arama motoru olan Google, Arama Merkezi kaynaklarında SEO çalışmalarının faydalarını 4 ila 12 ay içinde görebileceğimizi belirtmiştir.

Google’da İlk Sıra Garantili SEO Çalışması Yapılır Mı?

SEO çalışmalarında 1’inci sıra garantisi verilmez. SEO uzun vadeli bir dijital yatırımdır. Rekabetin çok olduğu alanlarda yer almak istiyorsanız çalışmalardan verim almak aylar sürmektedir. Google manipüle edilmeyecek şekilde algoritmaları düzenlemektedir. Bunun yanında sektörünüzdeki rekabet çok yüksek ise rakiplerinde SEO çalışması yaptığınıda göz önüne alındığında ‘inci sıra garantisi verilmemesi gerekmektedir.

Fakat doğru yapılmış SEO çalışmaları ile aramalarda ilk sayfaya çıkmanız mümkündür. İlk sayfaya çıkmak için gereken süre yapılan çalışmaların yoğunluğuna ve en önemlisi de web sitenizin kullanıcılara sağladığı faydaya göre değişecektir. İlk sayfaya çıkabilmek için net bir süre yoktur.

Profesyonel SEO Uzmanı mı Arıyorsunuz?

SEO ve SEO uzmanı hakkında merak edilen konuları bu yazımda sizlere detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım sorularınıza cevap bulduğunuz faydalı bir yazı olmuştur. Profesyonel SEO çalışması için bir SEO uzmanı araştırması yapıyorsanız ve burada cevap bulamadığınız sorularınız varsa bana ulaşmaktan çekinmeyin.

SEO Uzmanı kime denir? SEO uzmanları neler yapar?

Ücretsiz SEO Çalışması Teklifi Alın

Şimdi formu doldurun mesai saatleri içerisinde sizi arayalım.

    Bu Yazılarıda Okuyabilirsiniz

    SEO WordPress

    Nofollow ve Dofollow Nedir? Seo İçin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

    SEO (arama motoru optimizasyonu) çalışmaları sırasında iç linkler ve dış linkler önemli yer tutar. Web sitemizdeki[...]

    Devamını Oku

    WordPress

    WordPress Güvenlik Eklentileri: WordPress Güvenliği Nasıl Sağlanır?

    Bütün yazılımlarda olduğu gibi WordPress içerik yönetim sisteminde de web sitemizi işlevini yapamaz duruma getirmeye[...]

    Devamını Oku

    SEO WordPress

    Google Search Console Nedir? Web Sitesi Search Console’a Nasıl Kayıt Edilir?

    Web sitenizin performansını izleyebilmeniz amacıyla arama motorları tarafından sunulmuş araç vardır. Bu uygulamalar; Google için[...]

    Devamını Oku

    SEO WordPress

    Ücretsiz WordPress SEO Eklentisi: The SEO Framework

    WordPress ile ilgili detaylı içerikleri bizzat kendi projelerimde kullanarak ortaya çıkan sonuçlarla beraber hem burada[...]

    Devamını Oku

    Google ADS Reklamları SEO WordPress

    Kullandığım WordPress Önbellek (Cache) Eklentileri İncelemelerim

    Web sitelerinde SEO ve kullanıcı deneyimi için hız altın kurallardan bir tanesidir. Hızlı bir web[...]

    Devamını Oku

    WordPress

    WordPress Site Taşıma Hızlı ve Kolay Şekilde Nasıl Yapılır?

    WordPress site taşıma, web sitesinin bütün dosya ve verileriyle beraber eksiksiz bir şekilde farklı bir[...]

    Devamını Oku

    Google ADS Reklamları SEO WordPress

    WordPress Site Hızlandırma Nasıl Yapılır?

    Web sitelerinin pek çok faktörden dolayı hızlı olması çok önemlidir. Kullanıcıların 2-3 saniye içinde giriş[...]

    Devamını Oku

    SEO WordPress

    WordPress ile SEO Yapılır Mı? WordPress ile SEO Yapmak için Gereklilikler Nelerdir?

    WordPress ile SEO yapılmaktadır. Pek çok SEO uzmanının web sitesi de WordPress altyapısını kullanmaktadır. Fakat[...]

    Devamını Oku